Omgeving

Hoewel Saint Dominique officieel net in de populaire Dordogne ligt is dit geen druk gebied. Er zijn prachtige oude kerkjes in piepkleine dorpen, mooie kastelen, druipsteengrotten en kleine musea bv over de papier en ijzerindustrie , maar je zult er zelden grote drommen toeristen tegenkomen.
De toeristische attracties van de Dordogne, zoals Rocamadour, Gouffre de Padirac, Sarlat, Lascaux en al die schitterende kastelen langs de rivier zijn echter wel makkelijk te bezoeken.
In de buurt zijn klimparken, een meer met verschillende watersport mogelijkheden ,er is een mooie golfbaan en je kunt kanoën op de Auvézère.
Het landschap is landelijk glooiend met prachtige gemengde bossen waar je mooie wandelingen kunt maken gewoon vanuit Saint Dominique ; rondjes van een uur , maar ook lange dagtochten.
Doordat Saint Dominique op 400 meter hoogte ligt is het zelden te heet en zijn de nachten meestal aangenaam koel en de omgeving blijft groen, zelfs in de zomer! De sterrenhemel is spectaculair en de stilte is voelbaar.
Er grazen limousine koeien met hun kalfjes in de wei, je kunt herten of zelfs zwijnen tegenkomen, overdag fluiten de vogels en ’s avonds hoor je de uilen.
In de kleine dorpen in de omgeving worden regelmatig avondmarkten georganiseerd, waar je aan lange tafels aanschuift en de aldaar gekochte maaltijd eet. De dorpsfeesten met meestal een kleine kermis worden traditioneel afgesloten met een vuurwerk dat zo spectaculair is, dat mensen van heinde en verre komen om ernaar te kijken! En er is ieder weekend wel ergens een brocante of videgrenier waar je op zoek kunt gaan naar leuke koopjes!
Maar zelfs al ga je er niet op uit: De rust , ruimte en het fantastische uitzicht op Saint Dominique is vaak al genoeg en verveelt nooit!